READING

Wat moet je regelen als je naar New York gaat?

Wat moet je regelen als je naar New York gaat?

Het is bijna zover, eind volgende week ga ik voor de tweede keer naar New York. Het aftellen is begonnen, maar de tijd gaat nu echt zo snel. Het voelt echt nog als de dag van gisteren dat we (ik en mijn familie) deze reis boekten. Dit is echter al weer zes maanden geleden. In de tussen tijd hebben we niet stilgezeten en een aantal belangrijke dingen geregeld en voorbereid.

Wil of ga jij binnenkort ook naar New York? Dan heb ik hieronder wat praktische informatie op een rijtje gezet. Dingen die je moet en/of handig zijn om te regelen voordat je op reis gaat!

Vlucht + verblijf 

Het voorbereiden van je reis begint natuurlijk met het boeken van een vliegticket en een verblijfplaats. Je kan tegenwoordig met veel verschillende vliegtuigmaatschapijen naar New York vliegen. Zelf vlieg ik met een directe KLM/Delta vlucht naar New York (JFK), maar je kan ook goedkoper vliegen door bijvoorbeeld een keer over te stappen. Let wel op dat je vaak bij deze goedkopere vluchten nog van alles moet bij betalen, voor je koffers bijvoorbeeld. Voor een vlucht van KLM betaal je dan wel wat meer, maar dan heb je wel je koffer(s), eten en drinken inbegrepen. Een tip: boek tijdens de KLM werelddeal weken (vaak in januari en september). Dat kan je best wat geld schelen.

Voor je verblijf zijn er natuurlijk ook verschillende opties. Zo kan je in een hotel, hostel, airbnb of appartement overnachten. Voor alles geldt dat je het zelf zo duur kan maken als je wilt. Want goedkoop is het niet om te verblijven in New York. Dit hangt ook echt af van de locatie. Zo is Manhattan een stuk duurder dan Brooklyn of Williamsburg. Maar deze twee wijken zijn ook zeker goede opties als je iets minder wilt betalen en/of al vaker in New York bent geweest.

Wij hebben dit keer trouwens onze reis (vlucht + hotel) via Expedia geboekt. We verblijven in Hotel The Watson in de buurt Hell’s Kitchen, één blok van Central Park en 20 minuten lopen naar Times Square. Drie jaar geleden zat ik ook in Hell’s Kitchen. Toen verbleef ik in Yotel Hotel. Echt een aanrader!

ESTA 

Wanneer je eenmaal je vlucht en hotel geboekt hebt, dan is het belangrijk om een ESTA aan te vragen. Dit heb je namelijk nodig om het land binnen te komen. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en zorgt ervoor dat je 90 dagen in de VS mag reizen. Deze ESTA is twee jaar geldig, dus kan je het visum gerust nog eens gebruiken als je in die twee jaar nog een keer naar de Verenigde Staten reist (behalve als je tussentijds een nieuw paspoort hebt aangevraagd).

Je kunt je ESTA via de officiële website aanvragen en kost $14,-. Zorg dat je de ESTA minimaal 72 uur voor vertrek aanvraagt. Want het kan even duren voordat ze toestemming verlenen.

New York City Explorer Pass

Bij het boeken van onze vlucht en hotel via Expedia, hebben wij ook een New York City Explorer Pass besteld. Dit is echt een aanrader als je voor het eerst naar New York gaat en van de highlights van New York wilt genieten. Denk aan musea, (fiets, boot, bus en wandel) tours of van het uitzichtplatformen zoals Top of The Rock of Empire State Building. Zo’n pas kost wel +/- €100,- maar dan kan je wel vijf ‘attracties’ bezoeken. Wanneer je losse kaartjes koopt betaal je ongeveer $30,- per attractie. Een stuk voordeliger dus zo’n pas. Vind je vijf attracties te veel, dan kan je ook kiezen voor een New York City Explorer Pass met toegang tot bijvoorbeeld 3 of 4 attracties.

Hier vind je meer informatie over deze pas.

Verzekeringen aanpassen

Wanneer je reis naar New York dichterbij komt is het verstandig om eens te informeren naar je reisverzekering en je zorgverzekering. Aangezien je buiten Europa gaat reizen is het verstandig om deze beiden op werelddekking te hebben staan, voor het geval dat er wat gebeurt. Liever niet natuurlijk, maar je kan maar beter goed voorbereid zijn!

Betaalpas of creditcard

De New Yorkers betalen bijna alles met hun creditcard, ook in restaurants en winkels. Het is dan ook handig om een creditcard te hebben. Mocht je die niet hebben en/of niet willen hebben dan kan je uiteraard ook met je betaalpas betalen (niet heel gebruikelijk dus, maar het kan wel). Maar om die te kunnen gebruiken moet je ook deze op wereld te zetten. Standaard staat je betaalpas namelijk alleen ‘Europa’.

Vervoer van en naar het vliegveld

Als je eenmaal geland bent en door de douana bent gekomen, hoe kom je dan van het vliegveld naar de stad? Wij komen aan op JFK. Vanuit hier heb je verschillende opties. Je kan met de taxi, Uber, shuttlebus, metro of trein. Echter is er op JFK geen trein- of metrostation, dus moet je vanuit daar eerst met de AirTrain. Deze brengt je dan naar dichtstbijzijnde trein en metro-station. De kosten voor zo’n treinreis inclusief AirTrain zijn ¢15,- (enkeltje). Je bent dan minimaal een uur onderweg naar Manhattan. Vanuit daar moet je dan ook nog naar je verblijfplaats zien te komen. Wij hebben om deze redenen gekozen voor een (gedeelde) kleine shuttlebus. Deze shuttlebus haalt je op het vliegveld op en zet je voor de deur van je hotel af. Ideaal! En qua prijs en tijd scheelt het maar heel weinig met een treinreis. Wij hebben via deze website onze shuttlebus geboekt!

Ben je al eens in New York geweest? Heb jij nog tips?

Extra tip: download deze handige applicaties op je telefoon voor in New York.


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Leuke tips! ik zag last minute naar New York maar ik heb iets te weinig tijd om nog alles te regelen! volgend jaar is in alle rust New York plannen! Ik sla alvast deze link op in men favorieten!

 2. Superhandig overzicht! Ik wil heel graag weer eens naar New York, zo gaaf om daar rond te kijken.

 3. Wat een handig overzicht! Ik wil al lange tijd naar New York dus als ik deze reis ga plannen (ik hoop binnenkort) dan pak ik dit lijstje er zeker even bij.
  Bedankt voor je tips!

 4. Jessie

  10 oktober

  Soms vertrekken mensen totaal onvoorbereid. Ik snap dat nooit, want volgens mij betekent een goede voorbereiding, bijv. met jouw tips, een meer ontspannen vakantie!! Ik snap dat NY je trekt, maar ik zou zelf eerder de natuurparken van Amerika zien (als ik mag kiezen).

 5. ik ben nog nooit in New York geweest en ik vrees dat dat nog wel even op zich zal laten wachten. Het is geen goedkope reis en er staat nog zoveel op mijn bucketlist..

 6. Dhini

  10 oktober

  Wat handig artikel. Nog nooit naar New York geweest.

 7. Inge

  10 oktober

  Nog nooit in New York geweest, maar wel handig om dit te weten als ik ooit er heen ga

 8. Frederique

  11 oktober

  Oh, is dat zo? Dat je pas automatisch op Europa staat? Eigenlijk niet zo handig haha. Je kunt ook altijd zo’n debetkaart kopen als je geen credit card hebt maar er wel eentje wilt hebben voor de vakantie. Visa heeft ze bijvoorbeeld. Ik vind het erg handig omdat ik standaard geen cc heb maar voor de vakanties is het altijd wel handig. Veel plezier in NY!

 9. Julie

  11 oktober

  Wat een handige lijst! Ik wil ooit zeker nog naar New York gaan maar wist van bepaalde dingen echt niet dat je ze nodig had! 🙂

 10. Rory

  11 oktober

  Ah al een paar maal. Een keer met Kerst, een keertje in September (en toen was er een zogenaamde ‘Indian Summer’, heerlijk warm), nog een keer voor mijn veertigste verjaardag. En ik dacht nog een andere keer toen we bij een vriend logeerden. Zeker 4/5 keer in ieder geval. Mijn tip toen we dus nog met zijn tweetjes waren en ik ook goed verdiende? Met een lege koffer (echt gebeurd) heen vliegen en vullen ter plekke met Victoria’s Secret, Abercrombie & Fitch (dat had je destijds nog niet in Nederland), shoppen bij Macy’s en nog veel meer 🙂 Ook moet ik terugdenken aan de beste pizza’s ever bij Grimaldi’s Pizza in Brooklyn (zo ongeveer naast de brug). Onvergetelijk lekker. En natuurlijk jazz bij club Village Vanguard.

 11. Heerlijk, veel plezier! Ik ben dol op New York en heb eigenlijk geen extra tips, je hebt alles gedeeld!

 12. Fijne tips allemaal. Ik wil er graag met mn vriend naar toe, laatst wel in florida geweest

 13. […] Wat moet je regelen als je naar New York gaat? […]

 14. […] Wat moet je regelen als je naar New York gaat? […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers