Zo vind je de perfecte winterjas

Ben jij hard op zoek naar de perfecte winterjas? In dit artikel vertelde ik jullie al over de winterjassen trends van dit jaar. Maar niet iedereen wilt natuurlijk een  jas volgens de laatste mode. Soms wil je ook gewoon een goede, functionele, maar mooie jas die langer dan één modeseizoen meegaat. Gelukkig heb je dan alsnog ruim de keus. Maar hoe vind je dan uiteindelijk de perfecte winterjas? Ik geef je een aantal tips waar je op kan letten tijdens je zoektocht. 

Past de jas bij jouw figuur?

Er zijn een heleboel leuk jassen, maar wanneer je er dan eenmaal een gaat passen dan is het hem vaak toch net niet. Dit heeft veelal te maken met ons figuur in combinatie met de pasvorm van de jas. Wanneer je bijvoorbeeld een slanke taille maar brede heupen hebt, dan kan je het beste gaan voor een jas waar het accent op de taille ligt. Zoals een jas met een riem bij de taille. Heb je kort benen, dan moet je vooral niet een jas kopen die onder de knieën valt. Accentuur vooral je sterke punten;). Weten welke jas het beste bij jou pasvorm past? Hier vind je meer tips!

Is de jas geschikt voor je dagelijks leven?

Als je altijd alles op de fiets doet, dan is het wellicht handig om een jas te kopen die waterdicht is, een capuchon heeft en waar je fijn in kan bewegen. Maar moet je voor werk veel op bezoek bij klanten en/of zakelijk gekleed, dan kan je beter gaan voor een nette jas. Bijvoorbeeld een mantel van wol. Bedenk dus goed wat je nodig hebt, want een winterjas draag je (bijna) elke dag.

Past de jas bij je kledingstijl?

Dit sluit mooi aan bij de vorige tip. Ga bij jezelf na wat voor typen je bent en wat je normaliter draagt. Kleed jij je vaak sportief of stoer? Of draag je juist veel rokjes, jurken en haken? Is dit laatste het geval, dan is een parka of een gewatteerde jas wellicht niet een passende optie voor jou. Denk hier dus eens goed over na.

Is de jas warm genoeg?

Maar het belangrijkste van een winterjas is natuurlijk toch wel dat die lekker warm is. Kij bijvoorbeeld of de jas wel echt goed dichtkan. Er zijn namelijk genoeg winterjassen die maar een of twee knopen hebben. Niet heel handig wanneer het echt eens goed koud wordt in Nederland. Het fijnst is dan toch wel echt een gevoerde jas met een rits die helemaal tot bovenaan dicht kan.

Is de maat goed?

Heb je uiteindelijk de perfecte jas gevonden dan is het alleen nog een kwestie van de juiste maat vinden. Zorg dat je bij het passen van een winterjas altijd een trui draagt. Zo weet je zeker dat de jas ook goed zit wanneer je in de winter dikkere kleding draagt. Verder is het altijd goed om te checken of de jas niet te strak zit, vooral bij de schouders. Dit kan je checken door je armen even te strekken. Ook zie je dan gelijk of de mouwen lang genoeg zijn.

Wat is jouw perfecte winterjas en heb jij nog goede tips?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Ingrid

  17 oktober

  Mijn perfecte winterjas moet goed zitten, warm zijn maar niet te dik en ik mag er niet opgeblazen in uitzien. Dus als ik aan een nieuwe jas toe ben kan je je al voorstellen wat een rampzalige shopdag het gaat worden.

 2. Farah

  17 oktober

  Als er iets is waar ik een hekel aan heb dan is het een jas kopen! Dan vind ik eindelijk iets wat ik erg mooi vind, staat het voor geen meter. Het moet bij mij in ieder geval wel goed bij de schouders zitten en niet te strak bij mijn boezem…zucht

 3. Kristof

  17 oktober

  En de prijs… Er zijn heel wat jassen die ik mooi vind maar het prijskaartje is meestal ook heel mooi!

 4. Wat een handig artikel! Ik ga deze tips zeker gebruiken bij het kopen van een nieuwe winterjassen!

 5. Melissa

  17 oktober

  Neem altijd iets groter jas zodat ik met trui aan er ook nog in pas

 6. Lizzie

  17 oktober

  Ik heb vorige jaar een heele fijne jas gekocht. Al hoop ik eigenlijk dat ik m voorlopig niet aan hoef nog hahah

 7. Rachel

  17 oktober

  Wat heb je een super handige tips gedeeld, thanks! ik moet nog steeds een nieuwe winterjas erbij..

 8. Dhini

  18 oktober

  Wat handig tips! Ik ben dol op jassen en natuurlijk graag nieuw winterjas hebben

 9. Manon

  18 oktober

  Ik fiets altijd naar mijn werk dus hij moet vooral warm zijn en bovenin goed dicht kunnen tegen de wind.

 10. Anne van Huis

  18 oktober

  Handige tips! Ik ben gek op die leuke faux-fur jassen die je momenteel veel ziet maar ze zijn echt totaaaal niet praktisch hahah ik koop dus meestal meerdere jassen zodat ik kan afwisselen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers