READING

De mooiste uitzichten van New York

De mooiste uitzichten van New York

Mooie uitzichten, het is moeilijk om die niet te vinden in New York. Vanaf hoge gebouwen, maar ook vanaf de grond en het water zijn de uitzichten adembenemend. Ga je binnenkort ook naar New York (vergeet dit dan ook niet te regelen) en ben je benieuwd waar je nu moet zijn voor de mooiste uitzichten? Dan heb ik voor jou een fijn lijstje. Ik heb namelijk mijn favoriete plekken voor je op een rijtje gezet met foto’s die ik gemaakt heb bij deze spots afgelopen week. 

Top of the Rock

Dit is toch wel echt mijn meest favoriete observatieplatform in New York. Op de 66, 68 en 69e verdieping van Rockefeller Plaza vind je namelijk Top of the Rock. Vanaf dit platform heb je een prachtig uitzicht over de stad. Aan de ene kant kan je genieten van downtown New York, met uitzicht op Empire State Building en in de verte zelfs het One World Trade Center. Aan de andere kant heb je prachtig uitzicht over uptown en vooral Central Park. Zo’n geweldig uitzicht, dat grote park omringd door hoge gebouwen.

Central Park

En als we het dan toch over de combinatie van groen en gebouwen hebben, sla dan vooral het uitzicht vanuit Central Park niet over. Vanaf de groene velden en de meertjes in het stadspark heb je namelijk prachtig uitzicht op de stad. En het is ook nog eens gratis!;) Deze foto maakte ik bij de Trump rink (voorheen Wollman rink) aan het begin van Central Park (vanaf 5th Avenue).

Boottocht

Wil je de mooie skyline van New York (downtown) zien? Pak dan eens de ferry of koop een kaartje voor de Circle Line Landmark Cruise, zoals wij dit keer hebben gedaan. Tijdens deze 1,5 uur durende boottocht zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van New York vanaf de boot. Denk aan Empire State Building, One World Trade Tower, Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bride, Brooklyn en Manhattan Bridge. De skyline van New York is vanaf het water zo ontzettend mooi. Ondertussen kan je ook lekker uitwaaien en je even aan de drukte van de stad onttrekken.

Empire State Building

Ben je overdag al naar Top of the rock geweest, dan is het een aanrader om ’s avonds het Empire State Building te bezoeken. Na zonsondergang zal je jezelf de eerste paar minuten echt afvragen of je droomt of dat het uitzicht vanaf Empire State Building echt is. Al die hoge gebouwen en die prachtige lichtjes van de stad. Je kan vanaf hier ook ontzettend goed zien waar Times Square is. Zo’n grote lichtbron is vanaf boven niet te missen!

The High line Park 

Wat vroeger een verhoogde treinrails midden in Manhattan was, is nu High Line Park. Een lang uitgestrekt park op de plek van de treinrails van Meatpacking District tot de havens aan de Hudson. Wanneer je door dit park wandelt heb je prachtige uitzicht over de straten van Manhattan. Zoals op de foto hieronder.

Brooklyn Bridge & Brooklyn 

Nog zo’n prachtig uitzicht vind je op de Brooklyn Birdge en in Brooklyn zelf. Vanaf de brug heb je namelijk super mooi uitzicht over Lower Manhattan, maar ook heb je mooi uitzicht op bijvoorbeeld de Manhattan Bridge. Maak dus een wandeling over de Brooklyn Bridge naar bijvoorbeeld de Brooklyn Bridge Park.

DUMBO

En vergeet vooral niet DUMBO. ‘Down Under the Manhattan Bridge Overpass’ ligt tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge in Brooklyn. Wil je net zo’n prachtige foto van de Manhattan Bridge zoals de foto hieronder? Ga dan naar Washington Street. Echt een must have New York view en foto!;)

Wat vind jij het mooiste uitzicht van New York? En/of waar vind je volgens jou de mooiste uitzichten van deze stad? Bekijk hier ook nog een aantal snapshots van mijn reis naar New York. 


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Tessa

  9 november

  Een stedentrip staat zo erg hoog op mijn New York. Mij lijkt Centrale park zo mooi en indrukwekkend om te zien. Het grote contrast van een park naast een stad ik hou er van.

 2. Haydée

  11 november

  Ik krijg zo’n heimwee van deze foto’s. New York blijft altijd prachtig, hoe vaak je er ook geweest bent!

 3. […] De mooiste uitzichten van New York […]

 4. […] De mooiste uitzichten van New York […]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers