READING

How-to: tips voor een leuke housewarming

How-to: tips voor een leuke housewarming

Een leuke bijkomstigheid van het verhuizen naar een nieuw huis is: een housewarming. Omdat wij naar de andere kant van het land zijn verhuisd en we daarom de meeste mensen die we voorheen dagelijks of wekelijks zagen helaas niet meer zo vaak zien, is een housewarming des te leuker! Overigens hoeft dit natuurlijk geen vereiste te zijn, ik hoorde namelijk laatst van iemand die naar een huis twee deuren verderop was verhuisd en ook een housewarming heeft gegeven. Het kan allemaal natuurlijk! In deze blog dan ook een aantal tips voor het geval je ook zelf een housewarming gaat geven en je wellicht nog wat ideeën op wilt doen. Het lijkt wellicht heel simpel, maar het is toch nog een hele organisatie!

1. Bedenk wat voor soort housewarming je wilt geven: wil je bijvoorbeeld een heel diner in elkaar flansen of wil je alleen maar in de avond iedereen uitnodigen en wat drinken en daarna nog de stad in? Wij hebben gekozen voor een high beer (en ook nog wat fris/wijn voor de mensen die hier niet van houden.) We hebben het ook overdag gehouden, zodat we onze buren nog een lange tijd te vriend kunnen houden ;-). Daarna zijn we ergens nog wat gaan eten.

2. Maak de gastenlijst compleet en stuur op tijd de ‘save-the-date!’  eruit. Zo zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk mensen zijn die aanwezig kunnen zijn en dat is natuurlijk het doel. Ik zou zeggen: minimaal een maand van te voren die mails eruit, zo niet eerder! Houd er rekening mee dat er altijd wel een aantal mensen al iets anders gepland hebben of onverhoopt niet kunnen op de dag zelf.

3. Het beste kun je een housewarming geven wanneer je nog niet het complete huis hebt ingericht, hoe leger hoe beter. Hierdoor voorkom je dat je al je meubels óf moet demonteren (en dat wil je niet, geloof me) óf moet afschermen omdat je je toch zo heel/schoon mogelijk wil houden. Daarnaast hoef je dan ook niet het hele huis te verbouwen maar kun je het meeste gewoon laten staan. Daarnaast zou ik wel de stoelen in een aparte kamer opstapelen zodat iedereen gewoon blijft staan.

4. Koop op tijd al het eten en drinken in. Dit wil je niet op de dag zelf nog doen, want dan ben je nog bezig het huis aan kant te maken. (Of in ons geval: nog een aantal dozen uitpakken #confession. Maar: hierna was wel alles helemaal tip-top in orde en daar hebben we nu natuurlijk nog profijt van).

5. Maak een cadeaulijst voor het geval je het idee hebt dat je anders wordt opgescheept met 6 flessen drank en 10 verschillende planten. Van de cadeaulijst hebben wij geen gebruik gemaakt en alsnog hebben we letterlijk de allerleukste cadeaus gekregen, maar als je het idee hebt dat je anders wordt opgezadeld met allerlei onzin die je daarna alsnog gaat weggooien, dan zou ik je vrienden wellicht een kleine ‘heads-up’ meegeven.

6. Op de dag zelf of de dag van te voren zou je je buren nog even kunnen inlichten dat er waarschijnlijk iets meer mensen over de vloer zijn dan normaal gesproken het geval is. Geef ze anders nog wat chocolade. Of: nodig ze uit! Meteen een leuke mogelijkheid om ze ook te leren kennen.

7. Stel een leuke muzieklijst samen. Muziek wordt echt onderschat! Wij hebben de lijst ‘Chill Hits’ van Spotify opgezet, maar een eigen lijst maken is misschien nog wel leuker. Maar: zet de muziek niet te hard. Niets erger dan boven de muziek uit moeten schreeuwen.

Een housewarming is echt een perfecte gelegenheid om de nieuwe parel van een appartement aan iedereen te laten zien maar ook om weer gezellig met iedereen bij te praten! Heb jij wel eens een housewarming gegeven?


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers