Waarom ik naar Marrakech wil

Mijn vorige trip waarbij ik de Nederlandse bodem verliet was naar Kopenhagen, de stad van de hygge en de gekleurde huisjes (op een dagje België na dan). Dit is helaas al  zo’n zeven (!!!!) maanden geleden en daarom vind ik dat ik het verdien om de zon op te zoeken. Om iets meer zonlicht dan 1 straal per dag op mijn huid te vangen, daar teken ik voor.

We besloten dan ook om naar Skyscanner te gaan, de hele maand januari te kiezen en daarna de bestemming te wijzigen naar ‘Overal’.  En daar stond het. Marrokko. Marrakech. (Of Fez, we zijn er nog niet helemaal over uit, maar ik gok dat de keus nu 70/30 is dus in principe al gemaakt is). Ik kan me altijd méga verheugen op een nieuw reisje, omdat ik dan compleet Instagram en Pinterest kan uitspelen om de leukste plekjes te zoeken zodat het ook echt de meest geweldige trip ooit gaat worden. Zie hier de redenen waarom ik naar Marrakech wil.

1. Geen airbnb’s of hotels maar een riad. Een wat vraag je? Een riad is een out huis met een ruime binnenplaats en meestal ook een vijver (volgensmij is dit gewoon altijd een zwembad.) Heaven.

2. De vloerkleden zijn echt to die for. De Marrokaanse handgemaakte vloerkleden zijn te vinden in de Medina en ik denk echt dat ik mijn ogen uit ga kijken. Ik ga alvast m’n afding-skills oefenen, want de aankoop van zo’n kleed staat sowieso op mijn wishlist.

3. De Jardin Majorelle bezoeken. De Franse schilder Majorelle kocht ooit deze grond, later heeft Yves Saint Laurent dit overgenomen en er een openbare tuin van gemaakt. Ik ben echt een sucker voor botanische tuinen en dan vooral het cacti-gedeelte, dus ik kan hier waarschijnlijk mijn geluk niet op! Er schijnen nog meer mooie tuinen / parken te zijn, dus waarschijnlijk bezoeken we er minimaal twee.

4. Het eten. En dan niet alleen het eten zelf, maar ook de locaties. Er zijn zoveel dakterrassen en patio’s die kunt bezoeken. Daarnaast op de planning: een kookworkshop volgen. Er lijkt me geen betere manier om in aanraking te komen met de Marokkaanse keuken dan via een workshop (en het vervolgens allemaal op te eten). Where do I sign?

5. Als je even de echte natuur wilt bezoeken, zijn er genoeg organisaties die dagtrips organiseren naar bijvoorbeeld de watervallen van Ouzoud. Ik zou zeggen: Google het even. Wauw.

6. Vervolgens staat een andere dagtrip ook op mijn lijst: een dag naar de woestijn. Ik ben nog nooit in een woestijn geweest en er zijn zo veel mogelijkheden: je kunt bijvoorbeeld gaan quadrijden! Maar ook een rondje op een dromedaris voor de personen die de echte Sex and the City-vibes willen meemaken (ook al is dit natuurlijk wel een andere locatie). Voor ieder wat wils!

Tijdens het schrijven van dit lijstje is het me nog maar eens duidelijk geworden hoe graag ik naar Marrakech wil! Ben jij hier al eens geweest en heb jij must-do’s en must-see’s? Please share!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

 1. evelien

  19 november

  Marrakech lijkt mij ook echt prachtig! <3
  Liefs,
  Evelien

 2. Haydée

  20 november

  Toen ik in Marrakech op vakantie was, heb ik ook gelogeerd in een riad. Echt waar, dat was zo mooi! Onze riad lag middenin de souks, dus we werden meteen ondergedompeld in die sfeer.

 3. Rachel

  21 november

  oh ik wil er ook zo graag heen..

 4. Marrakech is echt prachtig en een uitstapje naar de woestijn is zeker een aanrader. De overnachting daar wel een beetje primitief maar die sterrenhemel…zo mooi!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers