READING

Wat je niet mag missen in New York

Wat je niet mag missen in New York

Ga jij binnenkort naar New York? Dan heb je vast al een lange lijst met dingen die je wilt zien of gedaan wilt hebben. Er is zoveel te zien en te doen in New York dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Speciaal voor jullie, 10 dingen die je niet mag missen in New York.

1. Time Square (by night)

Zeg je New York, dan zeg je Times Square. Het is er ontzettend druk, maar echt een must see wanneer je in New York bent. Vooral in de avond, wanneer de zon is onder gegaan en de lichten van de reclameschermen nog meer opvallen. Time Square is echt een belevenis!

2. New York van boven

New York staat vol met hoge gebouwen. Vanaf de grond al erg indrukwekkend, maar vanaf de bovenste verdieping van één van deze hoge gebouwen is het uitzicht nog indrukwekkender. Het is dus echt een must om zowel overdag als ’s avonds een van de observation decks te bezoeken. De bekendste zijn toch wel die van Rockefeller Center (Top of the Rock) en van Empire State Building. Beide absoluut de moeite waard! Beide keren dat ik in New York ben geweest, heb ik deze twee bezocht. Top of the Rock overdag en Empire State Building ’s avonds, wanneer het donker is.

Wil jij weten waar je nog meer mooi uitzicht over de stad hebt? Lees het hier.

3. Central Park

Toch wel het bekendste park van New York of zelfs van de wereld. Het park is zo groot en er is zoveel te zien en te beleven dat je er bijna een hele dag kan doorbrengen. Vooral wanneer het mooi en zonnig weer is. Wanneer je op stedentrip bent, heb je daar waarschijnlijk niet de hele dag de tijd voor en wil je meer dingen zien. Het is dan ook een aanrader om een fiets te huur en al fietsend het park te verkennen. Van het Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir en The Boathouse tot aan het Belvedere Kasteel, Shakespeare Garden en Strawberry Fields. In drie uurtjes kan je het allemaal met de fiets bereiken en bekijken.

Wil je ook een fiets huren om Central Park door te fietsen? Wij hebben fietsen gehuurd bij Unlimited Biking op 56 W 56th St. Twee blokken verwijderd van Central Park. Prima prijzen en goede fietsen. Ondanks dat het erg druk was en moesten wachten tot er fietsers hun fietsen kwamen inleveren, hadden we binnen een kwartier een fiets.

4. The High Line

Nu we het toch over parken hebben, ook The High Line mag je niet missen. Dit moderne stadspark ligt in Lower West Side van Manhattan en is aangelegd op een oude bovengrondse spoorlijn. Heerlijk om over te wandelen en van het uitzicht te genieten. Je loopt letterlijk tussen het groen dat omringt wordt door hoge gebouwen. The High Line begint ter hoogte van Gansevoort St.

5. Grand Central Terminal 

Dit is toch wel een van de mooiste stations ter wereld. Grand Central Terminal ligt op Vanderbilt Avenue in Manhattan en voor alle Gossip Girl-liefhebbers… Dit is de plek waar Serena in de allereerste aflevering gespot wordt wanneer ze terugkeert naar de Upper East Side. Maar ook als je geen Gossip Girl gezien hebt is de stationshal van Grand Central Station zeker een must see. Daarnaast heb je er ook verschillende bekende restaurants en een soort foodhall met gezonde en ongezonde opties.

6. One World Trade Center

Ooit stonden er de Twin Towers, maar vandaag de dag is het de plek van 9/11 Memorial, het 9/11 museum, One World Trade Tower en sinds kort ook het nieuwe station/winkelcentrum The Oculus. In oktober was het voor mij de tweede keer in New York. De eerste keer, in 2015, waren ze nog volop bezig met het bouwen van het station en het hele terrein om het World Trade Center heen. Dit betekende dat er voor mij ook weer veel nieuws te zien was dit keer.

Het 9/11 museum is echt absoluut een aanrader. De plek is zo indrukwekkend. Vooral wanneer je in het museum alle verhalen, geluidsfragmenten, foto’s en beelden ziet en hoort. Ondanks dat het dit jaar alweer 17 jaar geleden is, stond ik nog steeds vol ongeloof naar alle beelden te kijken en te luisteren. Deze plek mag je echt niet overslaan!

7. Brooklyn Bridge

Vanaf deze wereldbekende brug heb je prachtig zicht op Downtown New York en maak je makkelijk de oversteek naar Brooklyn. Zeker de moeite waard om deze wijk ook even mee te pakken!

8. Soho & Greenwich Village

Maar mijn favoriete buurten in New York zijn toch wel Soho & Greenwich Village. Deze laatste wordt ook wel ‘The Village’ genoemd en voelt echt aan als een kleine stad door de relatieve lage gebouwen en de knusse straatjes (met een beetje Europese sfeer). Heerlijk om doorheen te wandelen en te genieten van de prachtige huizen en panden die hier staan en die je vaak ook in films en series voorbij ziet komen. Huizen zoals die van Carrie Bradshaw in Sex & The City en het appartement van Friends, want die staan ook beide in Greenwich Village. Toen wij er afgelopen oktober waren, was het bijna Halloween. Heel veel huizen in deze wijk waren dan ook helemaal in Halloween stijl aangekleed. Van scary poppen en nep spinnen tot enge geluiden bij de voordeur. Ze pakken hiervoor echt uit!

SoHo is een andere wijk die ik zeker kan aanraden. Het is een artistieke, creatieve en mooie wijk vol winkels, galeries en heel veel leuke restaurants. Van hele duren winkels en restaurants, tot juist ook hele gangbare en betaalbare varianten. Als je van Italiaans houdt, dan moet je vooral even naar Little Italy gaan. Dit is een wijk waar je echt het gevoel dat je even in Italië bent. Je vind er namelijk echt alleen maar Italiaanse restaurantjes. Maar ook China Town moet je zeker niet overslaan.

9. Shop till you drop

En nu we het toch over SoHo hebben. Dit is toch wel de plek om te shoppen in New York. Vooral wanneer je niet alleen bij grote ketens wilt shoppen. Je vind hier namelijk ook veel leuke boetiekjes. Ik heb de laatste keer in New York eigenlijk erg weinig geshopt, maar er was een winkel waar ik echt heen moest en dat was die van Glossier. Glossier is een huidverzorgings- & make-up merk. Ze hebben maar twee winkels, in Los Angeles en New York, en verzenden met hun webshop helaas nog niet naar Nederland. Ik had al veel over hun producten gehoord en gezien, dus daar wilde ik zeker naartoe om in te slaan. En dat is gelukt! Zeker een aanrader als je ook een beautyfan bent.

En nog even laatste tip over shoppen in New York. Wil je hier echt goed winkelen, ga dan vooral naar Amerikaanse ketens en merken. Ten eerste omdat we sommigen niet in Nederland hebben, maar ook omdat dit vaak net iets goedkoper is dan in Nederland. Bijvoorbeeld schoenen van Nike of broeken van Levi’s kunnen echt in prijs schelen. Het tegenovergestelde is ook. Winkels als Zara en Mango zijn in New York weer duurder.

Ga jij binnenkort naar New York? En wat wil jij niet missen als je naar deze stad gaat of zou gaan?


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. Lizzie

  17 november

  Ik ben inmiddels al 3 keer in NYC geweest en vind het er elke keer weer geweldig. Weet zeker dat ik er snel voor n 4e keer zal zijn!

 2. Mario

  17 november

  Wij willen zeker nog een keer naar New York. Hebben eigenlijk alleen de andere kant van USA bezocht. Bedankt voor alle tips. Kan me goed voorstellen dat je als nieuweling verzuipt in alle mogelijkheden die zo’n stad biedt!

 3. Ik wil nog heel graag een keer naar New York. Dan is deze lijst wel handig!

 4. Melissa

  18 november

  Word trade center vond ik zo heftig en bijzonder. Wil zeker ngo eens naar terug

 5. Vera

  18 november

  Heerlijk New York! Voor mij al drie jaar op rij mijn vakantie bestemming. Ik ben er helemaal verliefd op. Toch blijven we iedere keer weer nieuwe dingen zien. Je blijft nieuwe plekjes ontdekken.

 6. Manon

  18 november

  Jaloersmakend dit, haha. Vliegen met een rolstoel is niet zo goed geregeld dus NY zal het niet worden voor mij helaas. Gelukkig kan ik het vaak in films zien.

 7. Wat een prachtige stad. Ik ben er nog nooit geweest maar momenteel staat New York zeker wel op nummer 1 op mijn lijstje. Vooral als ik jouw foto’s zie!

 8. Mandy

  18 november

  Super leuke blog! Wil zelf ook naar new york. Nja, ik wil teveel! Met te weinig tijd, handig.

 9. Oh New York the city of dreams, het is zeker wel en droom stad, leuk tps btw thanks xx

 10. Dhini

  19 november

  Wat handig artikel! Leuk om te weten vooral voor mij die nog niet naar NY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers