Netflix tips: detective editie

Sinds het nog zo’n 1000 dagen duurt voordat het weer zomer is (en het weer licht is) is Netflix toch wel je vriend in deze donkere en regenachtige (en hopelijk met de Kerst nog wat sneeuwachtige) dagen. De herfst en winter zijn op zichzelf al legitieme redenen om hele avonden / weekenden te bingewatchen, maar dan moet je toch wel echt de juiste serie te pakken hebben.

Ik heb me vrijwillig opgeofferd en heb daarom ook een aantal (wellicht nieuwe, wellicht heb je ze al 10 keer voorbij zien vliegen maar heb je er nooit naar gekeken) series waar het thema ‘detective’ centraal staat. Ik waarschuw: deze serieus zijn éxtra verslavend. Dus mocht je nog nieuwe inspiratie voor series zoeken: zoek niet langer.

Elementary
De Amerikaanse versie van Sherlock Holmes. Het klinkt niet zo goed en door de eerste aflevering moet je je even heen bijten, maar daarna wordt het echt leuk geacteerd. Af en toe zal je zelf al goed raden wat er precies gebeurd is, maar dat maakt niet uit (je voelt je wellicht af en toe slim). Watson wordt niet gespeeld door een man, maar door een vrouw (Lucy Liu) wat het nog een extra leuke dimensie geeft. In elke aflevering staat een eigen zaak en oplossing centraal, maar er is ook een rode draad die er doorheen loopt.

The Missing
Deze kreeg ik getipt van een vriendin met de opmerking waarbij ze aangaf dat ik beter alleen seizoen 2 kon kijken. Nu ben ik toch bij seizoen 1 begonnen, maar het zijn twee losstaande verhalen dus ze hebben niks met elkaar te maken (behalve de detective zelf, die is wel te vinden in beide seizoenen). Seizoen 1 is wellicht een beetje sloom, maar seizoen 2 vond ik echt meeeega spannend en niet voorspelbaar (seizoen 1 ook niet trouwens). In beide seizoenen wordt een kind gekidnapt en wordt dit geprobeerd op te lossen.

The Sinner
Volgens mij heeft iedereen seizoen 1 al gekeken en toen seizoen 2 op Netflix stond, ben ik meteen gaan kijken! Net als bij The Missing zijn het losstaande seizoenen en ik moet wel zeggen dat ik seizoen 1 toch net iets beter vond dan seizoen 2. Desalniettemin raad ik seizoen 2 ook aan, omdat je in deze serie toch telkens weer met zo’n ‘watisertochinhemelsnaamgebeurd’-gevoel zit.

Doctor Foster
Hier had ik echt al een hele tijd geleden over gehoord, maar toch nooit gekeken. Toen ik hem aanzette, heb ik direct drie afleveringen gekeken (deze duren allemaal een uur), zó goed vond ik het! Gemma Foster verdenkt haar man van vreemdgaan en ontwikkelt serieuze detective skills wanneer ze er achter probeert te komen of dit ook echt waar is. Het werd echt zo goed geacteerd, dat ik echt een hekel kreeg aan sommige personages. Wat ik helaas wel zal zeggen: kijk alleen seizoen 1. Seizoen 2 is werkelijk waar ineens zo’n andere verhaal, dat het me bijna deed vergeten hoe goed ik seizoen 1 vond.

Big Little Lies.
En we eindigen met een van mijn allerliefste lievelingsseries van alweer een hele tijd terug (maar ik wacht met spanning op seizoen 2). Deze staat helaas niet op Netflix omdat het een HBO serie is maar ik moet deze delen! Op het begin weet je dat iemand van de personages vermoord is, je weet alleen niet wie er vermoord is en wie het gedaan heeft. Er zitten echt steengoede acteurs in, waaronder Reese Witherspoon en Nicole Kidman (in seizoen 2 zal zelfs Merryl Streep spelen!). Serieus, beste serie ooit. Heb deze echt in één streep uitgekeken en ook de muziek is geweldig gekozen in deze serie.

Kende jij deze series al en heb jij nog een geweldige ‘mysterieuze’ serie als aanrader?


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

 1. Laura

  3 december

  BEH! Zo balen dat ons aanbod in België zo anders is dan dat van jullie.. Veel van de series die ik kijk zijn niet verkrijgbaar bij jullie en omgekeerd.. Wij kijken nu ‘Marcella’, een steengoede detectieveserie!

 2. Stephanie

  3 december

  Ik ben ook verzot op Netflix, mijn man en ik hebben net alle 10 seizoenen van Friends herbekeken! Hilarisch, blijft goed! Ongeveer 250 afleveringen in veel te korte tijd, hahaha 🙂 Verder kijk ik veel documentaires en de serie Lucifer vond ik ook meer dan de moeite, ahja, en The Ranch is ook leuk!

 3. Balou

  3 december

  Ik hou van misdaad docu’s, maar dit lijkt me ook leuk om aan te beginnen!

 4. Manon

  3 december

  Ik ben volgens mij een van de weinige mensen die niet van series kijken op Netflix houd haha. Series die al helemaal afgelopen zijn, zoals Friends en How I Met Your Mother: geweldig. Series waarbij ik moet wachten op een nieuw seizoen: vreslijk haha.

 5. Dhini

  3 december

  Tot nu toe hebben wij nog geen Netflix en ik kijk weinig van de series films

 6. Ik ben meer van de komedie en actie. Kijkt lekker weg.

 7. tamara

  4 december

  Ik ken deze series nog niet op netflix ik ben zelf nog met riverdale bezig op t moment

 8. nadia

  4 december

  Ik kijk best veel Netflix, maar dit kende ik allemaal niet! Wij kijken op dit moment het nieuwe seizoen van Prison Break.

 9. Wat een leuke serie! Bedankt voor de tip!

 10. anon

  11 december

  Sherlock (van de BBC) is ook echt heel goed!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers