Vijf heerlijke lunch recepten

Eten behoort nog steeds in mijn top 5 grootste hobby’s. Een zeker gevalletje van “The only thing I like better than talking about food is eating”. Ik heb eerder al eens een aantal kookboeken gedeeld, waaruit veel inspiratie te halen valt, maar we moeten ook zeker het internet niet vergeten.

Het internet is snel, gratis en er zijn zo’n miljoenen recepten te vinden dus vandaag heb ik een aantal echte toppers proberen te vinden. Naast de kookboeken heb ik ook al een aantal favo gerechten gedeeld, maar dit keer gooi ik het over een andere boeg: de lunch staat vandaag centraal! Ik vind lunchen (of brunchen) een uitstekende manier om de dag door te kopen op een luie zondag, waar verder wellicht een boswandeling of een Netflix-marathon gepland staat. Dit kan natuurlijk niet op een lege maag, dus daarom volgen er nu vijf geweldige lunch recepten. Komt ie!

American pancakes met fruit en noten

Een echte topper! Wellicht een betere optie voor een brunch want van een stapel pancakes zit je nog wel een aantal uren goed vol. Het recept bevat de ingrediënten voor het maken van de pancakes, ik koop vaak de kant-en-klare bananenpannenkoekjes van de Albert Heijn. In combi met fruit is dit echt geweldig. Je kunt ook kiezen voor bevroren fruit, gooi dit in de magnetron en het lijkt meteen alsof je in een fancy spot zit te brunchen.

Wentelteefjes van suikerbrood met kaneelijs

Mocht je nou niet weten hoeveel suiker of welke suiker je bij je wentelteefjes wilt gebruiken: koop gewoon suikerbrood! (Ik ben sowieso een sucker voor suikerbrood en wentelteefjes zijn ook mijn lievelings, dus twee vliegen in een klap met dit recept). In het recept staat nog extra kaneelsuiker maar naar mijn idee bevat suikerbrood an sich wel voldoende suiker. Voor de opmaak (en de smaak natuurlijk 😉 serveer je het met een bolletje kaneelijs en je hebt een echte klapper. Ook leuk in een kleine portie als nagerecht voor tijdens de feestdagen!

Broodje brie met serranoham, honing en rucola

Een hartige variant in vergelijking met de vorige twee opties. Toen ik nog in Groningen woonde, was dit een van mijn to-go broodjes als ik iets bij de bakker haalde voor mijn welverdiende lunchbreak tijdens het studeren. In het recept beschrijven ze ‘gesmolten’ brie, maar ik eet het eigenlijk altijd rechtstreeks uit de koelkast!

Bagel met avocado, pesto en roomkaas

Als je net als ik een grote OC-fan bent, weet je dat een bagel niet kan ontbreken in het leven. Er zijn ook mega veel varianten, waaronder een bagel avocado, pesto en roomkaas. Wellicht nog wat zongedroogde tomaatjes en you’re good to go!

Bananabread

Het tweede kookboek van Chrissy Teigen heb ik recent aangeschaft en een topper die nog hoog op mijn lijst staat is haar bananenbrood. De enige downside lijkt mij dat je eerst een aantal weken moet wachten tot je bananen compleet rijp zijn (AKA er niet meer zo appetijtelijk uit zien), maar er zit zelfs chocolade in dus als dat niet genoeg is weet ik het ook niet meer!

Varieer jij vaak als het op jouw lunch aankomt of kies je toch vaak voor hetzelfde? En heb jij nog een fantastisch lunchrecept dat je moet delen? Please share!


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

  1. Rachel

    19 december

    Thanks voor de tips ik ga deze vandaag eens onder de loep nemen!

  2. tamara

    24 december

    Soms mis ik echt lunch inspiratie maar ben ook een moeilijke eter want avocado, roomkaas en brie lust ik al allemaal niet

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers