READING

Waarom jij ook veel thee zou moeten drinken + wina...

Waarom jij ook veel thee zou moeten drinken + winactie

Je hebt twee soorten mensen: de koffieleuten en de theeleuten. Zelf behoor ik tot de theeleuten. Niets is lekkerder dan een grote pot thee te zetten en op de bank te genieten van je favoriete serie. Maar ook bij het ontbijt, tijdens de lunch en vooral ook veel tijdens het werken. Ik denk dat ik op een dag zo twee potten thee (à 4 of 5 kopjes) drink. Heerlijk! Zo hoef ik mij in ieder geval geen zorgen te maken dat ik de 1,5 tot 2 liter vocht per dag niet haal;).

Maar wist je dat thee drinken nog veel meer voordelen heeft, dan alleen lekker opwarmen en theeleuten? Er zijn namelijk veel verschillende theesoorten die elk zo hun eigen voordelen en werkingen hebben op onze gezondheid. Hoog tijd om daar als theeliefhebber in te duiken. Want tijdens deze koud winterdagen ziet een verkoudheid of griepje in een klein hoekje.

Ik heb vier fijne voordelen van thee op een rijtje gezet.

Je wordt minder snel ziek

Voel jij al een griepje of verkoudheid aankomen? De remedie: pak je rust en drink veel thee met citroen, honing en/of gember. Dit zijn namelijk niet alleen lekkere smaakmakers, maar zijn ook nog eens goed voor je wanneer je weerstand lager is. Honing is bijvoorbeeld dé tip wanneer je last hebt van een zere keel. Het is namelijk rijk aan vitaminen, mineralen, oxidanten en heeft een verlichtende werking.

Citroen daarentegen bevat veel Vitamine C en geeft je immuunsysteem een boost. Dat griepje kan je dus voorkomen door veel thee met citroen te drinken. Maar ookk gember kan in dit geval helpen. Je moet er van houden (I loveee it!), maar gember versterkt en beschermt je wel tegen infecties, verkoudheid en griep.

Aanrader: Chai of Sri Lanka Suprise van Evans & Watson. Deze thee bevat onder andere citroengras, kokosschaafsel, gember stukjes en kaneel. Een beetje honing en schijfje citroen erbij en beat that fever!

Het geeft je meer energie

Wat veel mensen niet weten is dat er in thee ook cafeïne zit. Alleen dan in kleinere hoeveelheden. Dus drink je net als ik geen koffie, maar kan je wel een oppepper gebruiken tijdens de donkere winterdagen? Een paar kopjes thee geven je dat extra beetje energie om de dag door te komen, zonder dat je daar bijvoorbeeld slapeloze nachten van krijgt (zoals bij veel koffie drinken).

Een mooie en gezonde huid

In de winter kan je huid droog en trekkerig aanvoelen. Goede hydratatie door middel van een crème, maar ook door middel van voldoende drinken kunnen dit al verminderen. Maar wist je dat het drinken van mijn favoriete thee, de groene thee, je huid ook een boost kan geven? Groene thee zorgt er onder andere voor dat afvalstoffen sneller uit je lichaam verdwijnen (denk ook aan bacteriële infecties) en dit betekent dat je huid van binnenuit wordt verbeteren. Probeer daarom eens veel groene thee te drinken wanneer je last hebt van acne of mee-eters.

Aanrader: Green Walnut Heaven van Evans & Watson. Deze thee bevat onder andere (tadaaa) groene thee, geraspte kokos, stukjes walnoot en amandelschilfers.

Goed voor de mond

En als laatste is thee ook nog goed voor je mond en gebit. Je moet dan alleen wel van zwarte thee houden. In deze theesoort zitten namelijk polyfenolen, wat onder andere helpt tegen tandplak. Dat wordt deze maand veel zwarte thee drinken, zodat we in het nieuwe jaar niet met gaatjes naar de tandarts hoeven van al die pepernoten, chocolade en oliebollen;).

Winactie

Ben jij ook een theeleut? Dan heb ik leuk nieuws voor je! Ik mag namelijk namens Evans & Watson een heerlijk thee pakket weggeven t.w.v. €25,-. Wat je moet doen om kans te maken? 

1) Volg mij hier op Instagram

2) Volg Evans & Watson op Instagram

3) Laat onder deze blogpost een reactie achter zodat we weten dat je meedoet

Meedoen kan tot donderdag 20 december. Daarna zal persoonlijk contact worden opgenomen met de winnaar!


Leuk dat je The New Girl In Town leest! Ik ben Laura en deel dagelijks de tips & tricks en inspiraties op het gebied van interieur, reizen, carrière, ondernemen, maar ook de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en de trends op het gebied van fashion & beauty. Enjoy!

RELATED POST

 1. nicole

  12 december

  Wat een leuke insteek, de gezondheidsvoordelen van thee! Daar had ik eigenlijk nog nooit zo bij stilgestaan!

 2. Lodi

  12 december

  Haha ik ben het helemaal met je eens, maar drink dan ook echt de hele dag thee. Ik vind het heerlijk en probeer geregeld nieuwe smaken uit.

 3. Jacqueline

  12 december

  Thee met gember is ook echt mijn favoriet, heerlijk!
  Maar citroengras is heel wat anders dan citroen, vraag me af of daar ook vitamine c in zit.

 4. Felice

  12 december

  Hahaha, ik ben lid van groep 2 ! ik drink koffie. Vroeger sloten, nu kopjes…maar thee drink ik nooit. Ik hou er gewoon echt niet van…( en ja ik heb van alles uitgeprobeerd…)

 5. Saar

  12 december

  Mij hoef je alvast niet meer overtuigen, maar super leuke post hoor! Ik ben dol op thee. En ik doe ook graag mee met je winactie. Ik zag alleen niet welke foto ik moet liken 😉

 6. Maaike

  13 december

  Wat leuk. Ik ben ook een theeleut maar deze weetjes kende ik nog niet!

 7. Rory

  14 december

  Ik doe mee! Dol op thee (en zeker op losse thee, dat zag ik goed toch?). Ik heb een hele periode gehad dat ik plakjes (verse) gember dronk met alleen gekookt water. Totdat iemand mij erop wees dat zoveel gember drinken nu ook weer niet perse een heel goed idee is. Dus wissel ik het af met mijn favoriete Yogi Tea-zakjes. Nog liever drink ik losse thee. Volgens mijn mondhygiëniste is dat ook veel beter voor je gebit.

  • M Mesman

   10 maart

   waarom is zoveel gemberthee drinken niet goed?

 8. Wat veel positieve dingen kan thee met je doen! Dat wist ik helemal niet. Ik drink iedere ochtend en avond thee. Misschien moet ik het vaker gaan drinken als het zo veel postieve effecten heeft hihi

 9. Ja thee drinken heeft zeker veel voordelen, ik wist allen niet dat er o veel ware. Wel heel fijn om te weten . 🙂

 10. Anita H.

  18 december

  Ik hoor bij de koffieleuten. Desondanks drink ik vrij veel thee, vooral in de ochtend. En dat is echt vanwege de gezondheidsbevorderende eigenschappen.

 11. Stefaan

  19 december

  Thee met fruitige en zoete smaken krijgen mijn voorkeur 🙂

 12. Jouw aanrader laat me gewoon watertanden. Ik ben persoonlijk een koffieleut, maar thee kan ik wel waarderen op zijn tijd. Vaak is het dan iets op basis van rooibos thee of 20 kruiden thee.

 13. tamara

  20 december

  Ik drink zelf gemiddeld 2 kopjes thee per dag en ben er gek op het liefste rooibos honing of groene thee

 14. Leuk om eens op een andere manier naar thee te kijken. Ik ben ook een echte theeleut!

 15. Saskia

  21 december

  Hier ook een theeleut. Na mijn eerst kop koffie stap ik over op thee. liefst zwarte met een fruitig smaakje.

 16. Manon

  23 december

  Wow ik had echt geen idee dat thee zo gezond voor een mens is haha. Nou, mazzel voor mij want ik ben ook een giga theeleut!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers