READING

Tips voor succesvolle voornemens

Tips voor succesvolle voornemens

Jaaaa jongens, 2019 is begonnen! Ik vind het zelf zo’n gekke gedachte dat wanneer je jong bent, een jaar ontzettend lang duurt, terwijl de jaren nu voorbij lijken te vliegen! Daar kunnen we verder helaas niks aan doen, maar wat we wel kunnen doen: onszelf ieder jaar proberen te verbeteren. Hier kan je natuurlijk elk willekeurig moment mee beginnen maar de meeste mensen vinden het nieuwe jaar het allerbeste moment om hier mee te beginnen #newyearnewme. Om even met de trend mee te doen, heb ik een aantal manieren bedacht waarop je de kans op het laten slagen van deze voornemens aanzienlijk vergroot. Dus mocht je nog een aantal goede voornemens hebben, wellicht heb je iets aan deze tips!

1. Stel realistische doelen

Ik denk dat dit een van de belangrijkste punten is waarmee je je succes vergroot. Niets is demotiverender dan dat het behalen van je doel waarschijnlijk pas over 3 jaar lukt. Dus heb jij bedacht dat je wilt beginnen met hardlopen maar heb je de conditie van een dood paard, dan lijkt het me slim om niet het doel ‘ren een marathon’ te kiezen, maar om eerst met die 5K (of 10K) te beginnen!

2. Stel een termijn

Want niets is motiverender dan een deadline! Probeer misschien ook deze termijn in verschillende termijnen met verschillende doelen te verdelen, zodat je ook goed kunt kijken of je op de goede weg bent.

3. Zoek een partner in crime 

Hiermee kan je ook twee vliegen in een klap slaan. Heb jij je bijvoorbeeld voorgenomen om nog meer tijd in bepaalde vriendschappen te steken maar wil je bijvoorbeeld ook beginnen met een fotografiecursus om zo een nieuwe hobby te creëren, spreek dan af om dit samen met een vriendin te doen! Gaat ook goed samen met het goede voornemen om te gaan sporten of om bijvoorbeeld meer te gaan reizen (the more the merrier zeg ik maar zo).

4. Geef jezelf een cadeau!

Bij bepaalde doelen is het ook leuk om een presentje te koppelen aan het behalen van het einddoel. Dit werkt niet alleen motiverend, maar zal je ook altijd blijven herinneren aan het feit dat je zo goed hebt doorgezet en je doelen kunt halen en dit ook hebt gedaan! (Ik ben altijd groot voorstander van het kopen van cadeaus voor andere mensen maar ook voor mezelf, dus koop die tas, boek dat reisje of welk cadeau jij dan ook maar in je hoofd hebt).

5. Download een specifieke app

Heb jij bijvoorbeeld bedacht dat jij minder tijd op je mobiel wil spenderen, dan is bijvoorbeeld de app ‘Forest’ heel handig. Hiermee plant je een boom wanneer je lange tijd niet op je mobiel zit. Of heb jij bedacht dat jij elke dag minstens 2 liter water wilt nuttigen, dan is zijn hiervoor ook ongeveer een miljoen apps beschikbaar! (Wellicht moet je wel één doel kiezen, want deze apps sluiten elkaar wel uit ;-)).  Dit zijn hulptools die het alleen maar handiger (en ook leuker) maken om te werken aan een specifiek doel. Mocht jij uberhaupt geen doel weten, wat natuurlijk ook altijd kan gebeuren, dan bestaat de app ‘Coach.me’ waar ontzettend veel doelen te vinden zijn!

Heb jij goede voornemens en zo ja, welke? En heb jij ook een manier waarop je het halen van jouw doel vergroot?


Als je net als ik droomt van sushi eten en het knuffelen van puppy's, af een toe een yogalates-lesje volgt of een ernstige Instagram-fanaat bent, we could be friends! Als gastblogger van TNGIT zal ik jullie op de hoogte houden van traveltips, lifestyle, hotspots en nog veel meer. Enjoy!

RELATED POST

  1. Sanne

    14 januari

    Goede tips! Mijn grootste voornemen van dit jaar is dat ik een no-buy challenge aan ga voor één jaar. Een paar mensen om me heen hebben zich (voor een kortere periode) hierbij aangesloten, dat werkt inderdaad goed goed, zo’n partner in crime.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

INSTAGRAM
@lauraboogers